Slachtoffer in het strafproces

 • Gespecialiseerd in strafrecht voor slachtoffers
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Ook pro deo mogelijk
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 49

Neem vertrouwelijk contact op met onze intakebalie

Verstuur uw vraag en onze juristen nemen spoedig contact met u op.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.
  Lees meer over onze werkwijze

  Bent u slachtoffer geworden van een geweldsdelict? U kunt te maken hebben gehad met geweld met fysieke pijn als gevolg, dus met lichamelijke mishandeling. U kunt ook langdurig zijn gepest, gekleineerd of geïntimideerd waardoor u te maken heeft met emotionele mishandeling.

  Onze slachtoffer advocaten hebben jarenlange ervaring in geweldsdelicten.
  Direct weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek. Onze advocaten gaan zeer zorgvuldig en heel discreet te werk.

  Bel ons op 088 – 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  Moet ik aangifte doen? 

  Ja, mishandeling ie een strafbaar feit, waarvoor u dus aangifte kunt doen. Uw aangifte is het startpunt van het strafrechtelijk onderzoek. Het is belangrijk dat u uw aangifte goed voorbereid, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Onze advocaten kunnen u helpen bij het doen van aangifte, dus neem gerust contact met ons op om dit te bespreken.

  Kan ik mijn aangifte intrekken als ik me bedenk?

  Nee, een gedane aangifte kan niet meer worden ingetrokken. Mede daarom en ook omdat zedendelicten zeer gevoelig liggen, zijn er bij de politie zedenrechercheurs in dienst die uw aangifte in behandeling kunnen nemen. Alvorens over te gaan tot officiële aangifte zal er altijd een informatief gesprek met één van hen plaatsvinden, zodat alles helder en duidelijk is en u zeker weet dat u aangifte wilt doen.

  Politiesepot; de politie besluit geen onderzoek te doen, wat nu?

  Als de politie besluit geen onderzoek te doen naar aanleiding van uw aangifte, dan kunt u en klacht indien bij de officier van justitie. Dat doet u door een brief te sturen waarin u bezwaar maakt tegen het politiesepot. Wilt u juridische hulp bij het indienen van uw klacht? Neem dan eenvoudig contact met ons op door uw gegevens achter te laten. Eén van onze slachtofferadvocaten zal dan contact met u opnemen.

  Kan ik als getuige worden opgeroepen?

  Ja, als u in uw verklaring informatie heeft gegeven over bewijs en wat er is gebeurd dan kunt u als getuige worden opgeroepen. Dat kan ook wanneer verklaring afwijkt van eerder gegeven verklaringen. De advocaat van de verdachte, maar ook de rechter kunnen hierover dan laten getuigen. Onze ervaren slachtoffer advocaten kunnen u hierop voorbereiden.

  Kan ik een schadevergoeding krijgen?

  Ja, als de dader wordt veroordeeld, heeft u recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding kan bestaan uit een vergoeding voor de materiële kosten (kosten die direct in geld zijn uit te drukken), maar ook uit een compensatie voor de psychische schade die u heeft geleden, smartengeld. Voor meer informatie over uw mogelijke schadevergoeding kunt u contact net ons opnemen, onze ervaren advocaten helpen u verder.

  In Nederland is de bescherming van slachtoffers van zedendelicten relatief goed geregeld, maar het blijft een hele moeilijke, emotionele situatie. Laat u daarom begeleiden door in het juridische proces door een van onze ervaren advocaten. Als u uw gegevens bij ons achterlaat bent u ervan verzekerd dat wij daar zeer discreet mee omgaan en dat u vaak nog dezelfde dag wordt teruggebeld voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

  Wij staan u bij!

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & Zondag:  12:00 - 16:00 uur

  De juiste advocaat voor uw situatie

  Wanneer u slachtoffer bent geworden van een overtreding of misdrijf dan dient u hiervan altijd eerst aangifte te doen bij de politie.

  Bent u slachtoffer geworden van een strafbaar feit, bijvoorbeeld een mishandeling? Een advocaat van LS Slachtoffer Advocaten kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding voor geleden (letsel-) schade of bijstaan in getuigenissen, spreekrecht of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

  Wij helpen u graag!

  Neem gratis en vertrouwelijk contact op met onze intakebalie.
  Bel ons op 088 - 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & zondag:  12:00 - 16:00 uur

  Vind de juiste advocaat in elke regio

  Vestigingen: Amsterdam, Almere, Arnhem, Assen, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Zwolle.

  Bent u slachtoffer geworden?

  In veel gevallen wordt de rechtsbijstand betaald door de overheid! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  }

  Kosteloze intake

  Bel of mail ons voor een vertrouwelijke eerste intake of verwijzing naar de juiste advocaat.

  Pro Deo mogelijk

  Uw advocaat kijkt altijd of u in aanmerking komt voor een pro deo behandeling van uw zaak.

  7 dagen per week

  LS Slachtoffer Advocaten is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend!

  Landelijk netwerk

  Landelijk netwerk van strafrechtadvocaten. Vind altijd de juiste advocaat bij u in de buurt.

  Slachtoffer van een strafbaar feit?

  Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding, spreekrecht, getuigenissen of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

   

  LS Slachtoffer Advocaten

  Bel gratis met onze juristen:

  088 - 629 00 49

  Vertrouwelijk contact met onze intakebalie


   Ik ga akkoord met het privacy statement.
   Lees meer over onze werkwijze