Slachtoffer in het strafproces

 • Gespecialiseerd in strafrecht voor slachtoffers
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Ook pro deo mogelijk
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 49

Neem vertrouwelijk contact op met onze intakebalie

Verstuur uw vraag en onze juristen nemen spoedig contact met u op.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.
  Lees meer over onze werkwijze

  Bent u slachtoffer van een misdrijf, of bent u een nabestaande die iemand heeft verloren als gevolg van een misdrijf? Dan heeft u een aantal belangrijk rechten.

  Onze slachtoffer advocaten hebben jarenlange ervaring in slachtofferzaken.
  Direct weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek.

  Bel ons op 088 – 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  Welke rechten heeft u als slachtoffer of nabestaande?

  Recht op informatie

  U heeft recht op informatie. Zowel als slachtoffer, maar ook als nabestaande heeft u recht op informatie over uw rechten, het doen van aangifte, wat er verder met de zaak gebeurt en over eventueel in beslag genomen spullen.

  Recht op schadevergoeding

  Heeft u schade opgelopen door een misdrijf, of bent u nabestaande dan heeft u het recht om te vragen om schadevergoeding. In veel gevallen kunt u schadevergoeding vragen van de verdachte, de rechter zal beslissen of de dader de schade moet vergoeden. In sommige gevallen krijgt u een tegemoetkoming voor uw schade vanuit het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Onze ervaren advocaten kunnen u helpen bij indienen van het verzoek tot schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Spreekrecht

  Bent u slachtoffer van een misdrijf, of bent of nabestaande van een slachtoffer dan heeft u tijdens de strafzitting spreekrecht. U mag dan in de rechtszaak spreken waarover u wilt. Over de gevolgen die het misdrijf voor u heeft gehad, maar ook over bijvoorbeeld de straf die de verdachte volgens u verdient.

  Recht op het doen van aangifte

  Als slachtoffer van een strafbaar feit of als nabestaande heeft u het recht om aangifte te doen. De politie is verplicht uw aangifte op te nemen en als nodig dan mag u ze daarop wijzen.

  Recht op inzage dossier

  In sommige gevallen heeft u het recht om het dossier van de strafzaak in te zien. U kunt de officier van justitie vragen om stukken van dossier in te zien die voor u van belang zijn en u mag vragen stukken toe te voegen aan het dossier. Zo’n aanvraag kunt u doen door een brief te schrijven aan de officier van justitie. Een advocaat weet precies hoe dit te doen en zal u hierbij helpen.

  Recht op informatie over de dader

  U heeft recht op informatie over de dader of verdachte als deze vast zit. Als u dat wilt dan kunt u op de hoogte gehouden worden van over verlof, vrijlating en eventuele ontsnapping van de dader.

  Recht op beklag

  Is er geen vervolging? Heeft de officier van justitie besloten dat er geen strafzaak komt? U zult het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn! In dat geval kunt u een klacht sturen naar het gerechtshof. Dat heet een artikel 12 procedure. Het gerechtshof zal dan beslissen of er toch een strafzaak tegen de verdachte komt. Onze advocaten kan u hierbij uitstekend helpen.

  Als slachtoffer van een misdrijf of nabestaande van een slachtoffer gaat u door een emotionele, moeilijke periode heen. Bij de strafrechtelijke procedure zal er veel op u afkomen, maar u heeft dus verschillende rechten en mogelijkheden. Het is erg belangrijk dat u zich goed laat informeren en laat begeleiden in dit strafrechtelijke traject. De bij ons aangesloten advocaten zijn allen gespecialiseerd in het behandelen van slachtofferzaken en zij kunnen u bijstand verlenen tijdens het strafproces.

  Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek. Bel ons op 088 – 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & Zondag:  12:00 - 16:00 uur

  De juiste advocaat voor uw situatie

  Wanneer u slachtoffer bent geworden van een overtreding of misdrijf dan dient u hiervan altijd eerst aangifte te doen bij de politie.

  Bent u slachtoffer geworden van een strafbaar feit, bijvoorbeeld een mishandeling? Een advocaat van LS Slachtoffer Advocaten kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding voor geleden (letsel-) schade of bijstaan in getuigenissen, spreekrecht of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

  Wij helpen u graag!

  Neem gratis en vertrouwelijk contact op met onze intakebalie.
  Bel ons op 088 - 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & zondag:  12:00 - 16:00 uur

  Vind de juiste advocaat in elke regio

  Vestigingen: Amsterdam, Almere, Arnhem, Assen, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Zwolle.

  Bent u slachtoffer geworden?

  In veel gevallen wordt de rechtsbijstand betaald door de overheid! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  }

  Kosteloze intake

  Bel of mail ons voor een vertrouwelijke eerste intake of verwijzing naar de juiste advocaat.

  Pro Deo mogelijk

  Uw advocaat kijkt altijd of u in aanmerking komt voor een pro deo behandeling van uw zaak.

  7 dagen per week

  LS Slachtoffer Advocaten is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend!

  Landelijk netwerk

  Landelijk netwerk van strafrechtadvocaten. Vind altijd de juiste advocaat bij u in de buurt.

  Slachtoffer van een strafbaar feit?

  Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding, spreekrecht, getuigenissen of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

   

  LS Slachtoffer Advocaten

  Bel gratis met onze juristen:

  088 - 629 00 49

  Vertrouwelijk contact met onze intakebalie


   Ik ga akkoord met het privacy statement.
   Lees meer over onze werkwijze

   Direct contact met een jurist?