Slachtoffer zedendelict

 • Gespecialiseerd in strafrecht voor slachtoffers
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Ook pro deo mogelijk
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 49

Neem vertrouwelijk contact op met onze intakebalie

Verstuur uw vraag en onze juristen nemen spoedig contact met u op.


  Ik ga akkoord met het privacy statement.
  Lees meer over onze werkwijze

  Bent u slachtoffer geworden van een van seksueel misbruik, of zedendelict? Als slachtoffer van een zedendelict krijgt u te maken met pijn, angst, schaamte en verdriet, kortom u bevindt zich in een vreselijke achtbaan van emoties. Er is eigenlijk geen genoegdoening voor het leed, maar wel geldt dat de positie van slachtoffers in het strafrecht is verbeterd.

  Onze slachtoffer advocaten hebben jarenlange ervaring in zedenzaken.
  Direct weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek. Onze advocaten gaan zeer zorgvuldig en heel discreet te werk.

  Bel ons op 088 – 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  Moet ik aangifte doen?

  Ja, als slachtoffer van seksueel misbruik, stalking, ontucht, of een ander misdrijf is het altijd belangrijk dat u aangifte doet. Aangifte doen is in deze gevallen absoluut niet makkelijk, maar waarschijnlijk blijft de dader ongestraft als u het niet doet. Dat betekent ook dat de dader niet wordt gestopt en nog meer slachtoffers kan maken. Onze advocaten kunnen u helpen bij het doen van aangifte, dus neem gerust contact met ons op om dit te bespreken.

  Kan ik mijn aangifte intrekken als ik me bedenk?

  Nee, een gedane aangifte kan niet meer worden ingetrokken. Mede daarom en ook omdat zedendelicten zeer gevoelig liggen, zijn er bij de politie zedenrechercheurs in dienst die uw aangifte in behandeling kunnen nemen. Alvorens over te gaan tot officiële aangifte zal er altijd een informatief gesprek met één van hen plaatsvinden, zodat alles helder en duidelijk is en u zeker weet dat u aangifte wilt doen.

  Aan wie moet ik mijn verhaal vertellen? 

  Als slachtoffer van een zedendelict krijgt u een vast contactpersoon toegewezen, zodat u uw verhaal niet aan meerdere keren en aan verschillende medewerkers van de rechtbank hoeft te vertellen. Tijdens het proces heeft u ook spreekrecht, zodat u in uw eigen woorden kunt vertellen wat er is gebeurd en wat de gevolgen voor u zijn. Als u meer wilt weten over uw spreekrecht kunt u met ons contact opnemen, wij zullen u dan verder helpen.

  Moet ik betalen voor de advocaat?

  Als slachtoffer van een zedendelict heeft u volgens de Wet op de Rechtsbijstand recht op kosteloze ondersteuning van een advocaat. De Nederlandse staat vergoedt de rechtsbijstand volledig en u kunt dus op pro deo basis een advocaat krijgen, zonder eigen bijdrage.

  Heb ik recht op informatie over de dader?

  Ja, u heeft recht op informatie over de dader of verdachte als deze vast zit. Als u dat wilt dan kunt u op de hoogte gehouden worden van over verlof, vrijlating en eventuele ontsnapping van de dader. Ook heeft u recht hebt op informatie uit het strafproces, zodat u altijd weet wat er gebeurt en hoe de zaak ervoor staat.

  Kan ik een schadevergoeding krijgen?

  Ja, als de dader wordt veroordeeld, heeft u recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding kan bestaan uit een vergoeding voor de materiële kosten (kosten die direct in geld zijn uit te drukken), maar ook uit een compensatie voor de psychische schade die u heeft geleden, smartengeld. Voor meer informatie over uw mogelijke schadevergoeding kunt u contact net ons opnemen, onze ervaren advocaten helpen u verder.

  In Nederland is de bescherming van slachtoffers van zedendelicten relatief goed geregeld, maar het blijft een hele moeilijke, emotionele situatie. Laat u daarom begeleiden door in het juridische proces door een van onze ervaren advocaten. Als u uw gegevens bij ons achterlaat bent u ervan verzekerd dat wij daar zeer discreet mee omgaan en dat u vaak nog dezelfde dag wordt teruggebeld voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

  Wij staan u bij!

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & Zondag:  12:00 - 16:00 uur

  De juiste advocaat voor uw situatie

  Wanneer u slachtoffer bent geworden van een overtreding of misdrijf dan dient u hiervan altijd eerst aangifte te doen bij de politie.

  Bent u slachtoffer geworden van een strafbaar feit, bijvoorbeeld een mishandeling? Een advocaat van LS Slachtoffer Advocaten kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding voor geleden (letsel-) schade of bijstaan in getuigenissen, spreekrecht of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

  Wij helpen u graag!

  Neem gratis en vertrouwelijk contact op met onze intakebalie.
  Bel ons op 088 - 629 00 49 of laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.

  7 dagen per week bereikbaar:

  Maandag - vrijdag:  08:00 - 20:00 uur
  Zaterdag & zondag:  12:00 - 16:00 uur

  Vind de juiste advocaat in elke regio

  Vestigingen: Amsterdam, Almere, Arnhem, Assen, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Zwolle.

  Bent u slachtoffer geworden?

  In veel gevallen wordt de rechtsbijstand betaald door de overheid! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  }

  Kosteloze intake

  Bel of mail ons voor een vertrouwelijke eerste intake of verwijzing naar de juiste advocaat.

  Pro Deo mogelijk

  Uw advocaat kijkt altijd of u in aanmerking komt voor een pro deo behandeling van uw zaak.

  7 dagen per week

  LS Slachtoffer Advocaten is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend!

  Landelijk netwerk

  Landelijk netwerk van strafrechtadvocaten. Vind altijd de juiste advocaat bij u in de buurt.

  Slachtoffer van een strafbaar feit?

  Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht kan u bijstaan in uw verzoek om een schadevergoeding, spreekrecht, getuigenissen of een bezwaar te maken tegen een besluit om niet te vervolgen.

   

  LS Slachtoffer Advocaten

  Bel gratis met onze juristen:

  088 - 629 00 49

  Vertrouwelijk contact met onze intakebalie


   Ik ga akkoord met het privacy statement.
   Lees meer over onze werkwijze